نخستین جشنواره گرامیداشت از روزجهانی فرهنگ هزاره درآلمان

0 ۷۴
نوزدهم ماه می برابر است با روز ملی فرهنگ هزاره گی.
امسال اما برای نخستین بار از این روز در شهرمونیخ آلمان گرامیداشت صورت گرفت.
غفور صداقت برگزار کننده این جشنواره میگوید که در این همایش برعلاوه ده ها تن از فرهنگیان هزاره ، جمعی از چهره های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی دیگر اقوام افغانستان ساکن شهرهای مختلف آلمان ، سوئیس و اتریش وهمچنان برخی از مقام های آلمانی نیز شرکت داشتند. اجرای دمبوره هزارگی، آوازخوانی، قصه های هزارگی، دکلمه شعر، سخنرانی و مقالات علمی، نمایش عکس از آثار تاریخی و مشاهیر هزارستان، نمایش کتاب، صنایع دستی، و لباس ملی هزارگی شامل بخش های مهم این محفل بود که مورد استقبال گرم اشتراک کننده گان قرار گرفت.
درجمع مهمانان ویژه این جشنواره میتوان به نماینده حزب سبزآلمان، اعضای مرکز کلتوری بلوو دی موناکو، اعضاء و مسئولین شورای مهاجرین ایالت بایرن ؛ آقای حبیب همدرد از دفتر صلیب سرخ، خانم فاطمه مقدم از اتحادیه هزاره-آوگسبورگ، حاجی عبدل دلجم از انجمن هزاره های روزنهایم، آقای فرید عزیزی فعال جامعه مدنی و عطا محمد فرخاری از کنسولگری افغانستان مقیم مونشن، آقای شیرآقا  نجاتی رئیس نهاد فرهنگی-اجتماعی امید، حارث توخی،  سید عبدالله سادات و عبدالستار الکوزی  از مجله مونیخ ژورنال و رادیو مونیخ، آقای عارف ظفرزاده از کانون مدنی هزارستان مقیم فرانکفورت، احمد توکلی به نمایندگی از فعالین مدنی شهر اشتوتگارت و برخی دیگر چهره های فرهنگی-اجتماعی مقیم آلمان اشاره کرد.
به باور صاحب نظران، این همصدایی و همدلی در روز فرهنگ هزارگی در شرایط کنونی از اهمیت زیادی برخورداراست.
زیرا جوامعی به پیشرفت و ترقی دست یافته اند که هرگونه اختلافات قومی و مذهبی را کنار گذاشته و برای آبادی کشورخود تلاش کرده اند. قابل ذکر است که هزاره ها پس از پشتون ها و تاجیک ها، سومین قوم بزرگ افغانستان به شمار میروند که بیشتر در مناطق مرکزی افغانستان موسوم به هزاره جات زندگی می کنند. طی چهاردهه جنگ و تنش های قومی و مذهبی، صد ها شهروند هزاره افغانستان به کشورهای دور و نزدیک بخصوص ایران و پاکستان پناهنده شدند.
در 19 ماه می سال 2019 برای نخستین بار جمعی از جوانان فعال و فرهنگی هزاره مهاجردر پاکستان طی محفلی با پوشیدن لباس های سنتی، اجرای موسیقی محلی، عنعنات و رسوم هزارگی را به نمایش گذاشته، این روز را بنام ” روز
فرهنگ هزاره گی” مسما نمودند. این برنامه سبب شد تا صد ها تن از جوانان هزاره و فرهنگیان دیگر اقوامدر داخل و بیرون از افغانستان کلیپ های ویدیویی حاوی نمایش لباس و زیورات هزاره گی ، سرودن شعر و ترانه را در شبکه های اجتماعی دست به دست کنند وهمبستگی افغان ها را به نمایش بگذارند.
گزارش: سید عبدالله سادات
مونیخ ژورنال – جرمنی
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.