نرگس سریله: مکتب را به فضای آنلاین کشانده‌ ایم؛ مبارزه جریان دارد !

0 ۴۱

“وضعیت زنان افغانستان را بدتر از چیزی میبینم که در رسانه‌ های گفته می‌شود، باید زن بود و در افغانستان زندگی کرد تا وضعیت آنان را درک کرد.”

این قسمتی از گفته‌ های نرگس سریله خواننده افغانستان است که در آلمان زندگی می‌ کند.

او در صحبت با مجله مونیخ گفت: “زنان نیمی از جامعه هستند شکوفایی و پیشرفت در افغانستان متوقف شده است چون بدون زنان نمی‌ شود به پیشرفت جامعه رسید.”

نرگس سریله 9 سال پیش افغانستان را به هدف رسیدن به آلمان ترک کرد، او می‌ گوید که در زمان زندگی‌ اش در افغانستان وضعیت زنان بد بود اما با حاکمیت طالبان می‌ شود درک کرد که کشور رو به غرق شدن است.

وی گفته که پس از حاکمیت طالبان و به دنبال آن مسدود شدن مکاتب برای زنان و دختران افغانستان با حمایت چند تیم کورس‌ های آنلاین برگزار کرده‌ اند و در این کورس‌ ها مضامین مکتب تدریس می‌ شود.

او بیان کرده که به مبارزه ادامه می‌دهند و از این طریق به نوعی مکاتب را به فضای آنلاین تبدیل کرده اند.

این خواننده گفت: “وقتی زنان مبارز را در افغانستان می‌ بینم که با استقامت در مقابل طالبان مبارزه می‌ کنند انگیزۀ می‌ گیرم تا از آنان حمایت نمایم. لذا از تک تک شان ممنونیم و صدای آنان در اروپا خواهیم بود.

این بانو افغان خاطر نشان کرد : در شهر ژنو سوئیس برای حمایت از حقوق زنان و کودکان برنامه‌ای را ترتیب دادیم و نام‌ هایی را نیز به آنان نوشتیم تا برای حقوق زنان و کودکان داخل افغانستان دادخواهی شود و طالبان را مجبور به بازگشایی مکاتب کنند.”

خانم سریله باور دارد که مبارزۀ امروز سبب شکوفایی فردا می‌ شود و باید این مبارزه برای زنان ادامه داشته باشد.

او گفت: “با خاموشی نمی‌ شود به آنچه که می‌ خواهیم برسیم نمی‌ توانیم مکاتب را باز کنیم دور از وطن هستیم و فریادمان باید به قدری قوی باشد که سازمان ملل بخاطر بازگشایی مکاتب و رعایت حقوق اولیۀ زنان و کودکان اقدام کند، ما در هر شرایطی که باشیم از آنان {زنان افغان حمایت می‌ کنیم شجاعت شان را ستایش می‌ کنیم و انگیزه می‌ گیریم که در کنار آنان صدای خویش را بلند کنیم.”

گفتنیست : اکنون در تمامی نقاط افغانستان مکتاب دخترانۀ بالاتر از صنف ششم مسدود است هر چند پیش از این مقام‌های مختلف طالبان خبر از بازگشایی مکاتب دخترانه را داده بودند؛ اما رئیس‌ الوزرای آنان گفته بود که مکاتب دخترانه باز نمی‌ شوند.

با این وجود از دختران فارغ از صنف 12 آزمون کانکور گرفته شد آن‌ هم در شرایطی که برخی رشته‌ های تحصیلی برای شان ممنوع شده اما آنان می‌ توانند تحت شراطی خاص به دانشگاه بروند.

گزارش: شفیع امینی

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.